Biträdande rektor med undervisning åk 7-9

Biträdande rektor med undervisning åk 7-9

SVERIGEFINSKA SKOLAN I STOCKHOLM AB

Biträdande rektor

Kommun: Stockholm

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Meriterande

 • Biträdande rektor - Mindre än 1 års erfarenhet

Utbildning

Krav

 • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning

Språk

Krav

 • Finska

 • Svenska

Om jobbet

Sverigefinska skolan i Stockholm består av en tvåparallellig grundskola samt fyra förskoleavdelningar. Vi är en växande skola med tvåspråkig inriktning, finska och svenska. Hösten 2021 kommer vi att ha en bit över 500 barn och elever samt drygt 80 personal i vår verksamhet.

Skolan är belägen centralt i Stockholm vid Fridhemsplan.

Skolbyggnaden från 20-talet har byggnadsminnesklass blå och erbjuder en inspirerande miljö för lärande med sina charmiga lokaler.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som vill vara med och utveckla utbildningen i vår växande skola.

Som biträdande rektor på Sverigefinska skolan har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du arbetar både strategiskt och operativt.

Du är engagerad och ambitiös och brinner för skolutveckling, skolorganisation och har lätt att bygga förtroendefulla relationer.

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Meriterande är rektorsutbildning eller annan ledarutbildning och tidigare erfarenhet från chefsbefattning. Du har en gedigen erfarenhet av arbete som lärare i åk 7-9. Tjänsten består av 60% ledning och 40% undervisning/i verksamheten. Olika ämnesbehörigheter/kompetenser kan vara av intresse.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp bestående av rektor, biträdande rektor F-6 (100%), biträdande rektor 7-9 (60%), biträdande fritidshemschef (50%) och biträdande rektor förskola (50%).

I ledningsgruppen ska du bidra till att skolans verksamhet bedrivs i enlighet med skollag, läroplan, budget och övergripande verksamhetsmål och biträda rektor i ledning och planering av arbetet.

Som biträdande rektor leder du arbetet på delegation från rektor.

Du har personalansvar vilket innebär rekrytering, lönesättning och medarbetarprocesser med dina närmsta medarbetare. Du kommer att vara närmaste chef för ca 15 lärare i åk 7-9. Ditt pedagogiska ansvar kommer att omfatta medarbetare och undervisning i grundskolan. Du leder högstadiets elevhälsoarbete och är en del av skolans elevhälsoteam.

Du är delaktig i personalplanering, tjänstefördelning och schemaläggning samt ansvarar för elevintag och andra administrativa processer i åk 7-9. Du har kompetens kring schemaläggning och tjänstefördelning, förmåga att organisera, skapa struktur och rutiner kring SKA. Du kommer att vara ansvarig för planerandet och genomförandet av processerna i det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer att samarbeta med vår IT-ansvarige och vår förstelärare för att leda vårt digitala arbete framåt.

Vi räknar med att ha en ny biträdande rektor för högstadiet på plats till början av höstterminen 2021. Det är dock möjligt att tillträda tjänsten tidigare. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut.

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

FRIDHEMSGATAN 17

11240 Stockholm

Arbetsgivaren

Sverigefinska Skolan i Stockholm AB

Se företagsprofil

http://sverigefinskaskolan.eu

Kontakt

Kontaktpersoner

 • Marko Leppälä Smolander
  Rektor fr o m ht 2021
  marko.leppala@sverigefinskaskolan.eu
  070-090 72 19

 • Heli Lindström
  Rektor
  heli.lindstrom@sverigefinskaskolan.eu
  070-471 62 86
Sverigefinska skolan i Stockholm

Fridhemsgatan 17-19

112 40 Stockholm
ALL RIGHTS RESERVED © Sverigefinska skolan i Stockholm AB