Sverigefinska skolans vision

Varje elev lämnar vår skola med en funktionell tvåspråkighet och en stolthet över sin sverigefinska identitet, samt en vilja till att bära det vidare till nästa generation och ut i livet.

Sverigefinska skolan i Stockholm är en fristående skola som är belägen mitt i Stockholm på Fridhemsplan och är den äldsta och största av de fristående Sverigefinska skolorna. Skolan grundades 1990 och omfattar förskola, förskoleklass, grundskola år 1-9 och fritidshem.

När skolan inledde sin verksamhet 1990 hade skolan 11 elever, en rektor och en lärare. Mycket har hänt sedan dess. I år omfattar skolans verksamhet nästan 500 elever och en personal på drygt 80 personer.

Skolan präglas av en familjär stämning där alla elever räknas och personalen bryr sig.

Sverigefinska skolan i Stockholm är en tvåspråkig skola där eleverna använder sig av både svenska och finska parallellt så att de uppnår en aktiv, funktionell tvåspråkighet i slutet av år 9.

Frånvaro

Frånvaroanmälan för åk 1-9 före kl 8.30 via Admentum.

Frånvaroanmälan för förskoleklass före kl 8.30 via Admentum.

All kommunikation mellan fritidsverksamhet och vårdnadshavare sker via Admentum.

Kommunikation mellan förskola och vårdnadshavare sker via Prion.

AKTUELLT

Lovdagar