Sprv-sv år 8 ht11

Språkval- svenska åk 8. Ht 11

Syftet med detta språkval är att förstärka elevens språkkunskaper i svenska. Målet är att eleven ska lämna nian med godkänt betyg i svenska.

På språkvalslektionerna övas och förstärks moment, som behandlas inom den ordinarie svenskundervisningen. Vi inriktar arbetet på det som eleverna behöver. Vi läser mycket, både tyst och högt gemensamt. Vi läser skönlitteratur på var och ens nivå och gemensamma böcker på gruppens nivå. Vi arbetar med skrivning, stavning, grammatik och språkriktighet. Vi diskuterar och tränar muntlig framställning.

Det arbete som görs på språkvalstimmarna ligger som kompletterande underlag vid betygsättning i svenska.

Följande områden skall vi jobba med under hösten:

Repetition. Vad lärde vi oss egentligen i sjuan? Läsförståelser och skrivövningar.

Gemensam läsning av noveller.

Muntlig presentation. Presentera muntligt en artist du beundra. Berätta fakta, anekdoter och kuriosa om artisten. Spela en låt och berätta ditt förhållande till artisten(vad är du gillar med henne/honom, när och hur upptäckte du artisten. Skrivuppgift – Mitt förhållande till Rock Boris.

Gemensam läsning. Vi läser Stor i käften av J. Carol Oates. Hög- och tystläsning följs upp med diskussioner om innehållet.

Film. Vi ser på film och fördjupar oss i innehåll och form.

Öva skrivande. Vi går igenom hur man förbättrar sitt skrivande och vad man ska tänka på när man skriver en berättelse.

Läsa egen bok.

Egna anteckningar: