Fritidshemmets och klubbens lovinformation

För att kunna ordna omsorg för de som behöver tillsyn efter kl 15.30 vid APT möten skall detta alltid anmälas separat via mejl till pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu, senast en vecka före gällande datum.

Samma praxis gäller förstås även vid planerings- och klämdagar samt dag före röd dag (heldag).

Här följer datum för vårterminens APT möten då, Fritidshemmet stänger kl:15:30

• Måndagen den 29.1-2018
  • Onsdagen den 7.3-2018
  • Onsdagen den 18.4-2018

Bra att känna till

Fritidshemmet stänger även kl: 16:00 följande datum under vårterminen 2018

• Torsdagen den 29 mars (skärtorsdag)
  • Torsdagen den 9 maj (dag före Kristi Himmelsfärdsdag)
  • Tisdagen den 5 juni (dag före Sveriges nationaldag)

Måndagen den 30 april (valborgsmässoafton) och fredagen den 11 maj (dag efter Kristi Himmelsfärdsdag) är fritidshemmet stängt.

Fotboll, Boxcirkel/fys, Band, Robotverkstad

Bild, Filmklubb, Parkdag

Gitarrkurs

Spa/Yoga, Kockskola, Klubben, Speldag, Frimärksklubben

Leksaksdag, Speltimme, Snickarverkstad, Parkutflykt, Filmklubben

Information om förändring av maxtaxa

Den 29 januari 2018 kommer kommunfullmäktige besluta om förändring av maxtaxa för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i staden. Det vill säga föräldraavgiften som vårdnadshavarna betalar.

Det innebär att inkomsttaket indexregleras och höjs till 46 080:-. per månad,

De ny avgiftsnivåerna hittar ni på Skolverkets hemsida Länk maxtaxa

Förändringen kommer att gälla från den 1 februari 2018. Maxtaxan gäller både för kommunala och fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg.

Om föräldrar har frågor om maxtaxan är de välkomna att vända sig till stadens Kontaktcenter på 08-508 00 508 eller forskola@stockholm.se

Fakturering av förskole- och fritidsavgifter

Vid frågor angående förskole- och fritidsfakturering samt ändrade inkomstuppgifter

faktura@sverigefinskaskolan.eu alternativt då via post till:

Sverigefinska skolan i Stockholm AB

Esikoulun ja vapaa-ajankodin laskutus

Esikoulun ja vapaa-ajankodin laskutukseen liittyvät kysymykset

faktura@sverigefinskaskolan.eu tai postitse:

Credité Consulting AB

Information om Sverigefinska skolans fritidsverksamhet

Öppettider: 6.30 – 17.30

Morgonomsorg: Från kl. 6.30 börjar morgonomsorg för år F-3 i fritidshemsavdelningen Draken (gröna rummet).
Frukost 7.00 -7.30
8.00 Utevistelse för alla 1-3 och 3-5 elever tills skolan börjar

Stängningsrutiner: Barnen från alla avdelningar samlas i Rävlyan kl 17.00. Stängning i Rävlyan 17.30. Dagen före helgdag/helgdagsaftnar stänger fritidshemmet kl. 16.00.

Telefon: Fritidshem 08-545 538 65

pl 300

Förskoleklass: 076-083 76 82

Rävlyan: klasserna 1AB 076-424 07 39, 2AB 076-081 83 75

pl 200

3AB fritids 072-001 57 97

Klubben 076-415 48 40

Fritidshemsavgifter: Stockholms stads maxtaxa gäller. Credité 08-409 09 446

Lovverksamhet: Fritidshemmet har öppet om inte annat har meddelats.

Kontaktpersoner:

Biträdande fritidshemschef,

Pia Lundgren, 070-090 72 17

pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu

Info om Sverigefinska skolans fritidsklubb

Alla barn som deltar i fritidsverksamhet eller någon av klubbarna är inskrivna i klubben. En skriftlig anmälan måste göras. Hemvisten för öppna fritidsverksamheten är lilla matsalen.

Hemvistens öppettider:

måndag – fredag: skolslut – 17.00

Avgift: 500;-/månad

200,-/månad vid anmälan till en klubbaktivitet/ vecka om barnet inte deltar i det öppna fritidsverksamhet

Uppsägningstid: 1 månad

Barn som redan är inskrivna i öppen fritidsverksamhet, har sin placering kvar till slutet av åk 6 om inte platsen sägs upp skriftligen av föräldrarna.

Syfte med den öppna fritidsverksamheten: Att barnen har en trygg mötesplats efter skolan med vuxentillsyn och möjlighet att prova på olika aktiviteter

Innehåll i verksamheten: Spela spel, pingis, lyssna på musik, pyssel, läxläsning, utvistelse.

Måltider: Under skoldagar serveras mellanmål. Under loven serveras både lunch och mellanmål.

Personalens ansvar: Att ha kontroll på vilka barn som är närvarande i klubben och var de befinner sig. Barnen får inte vistas på skolgården utan vuxen, eftersom vi inte kan garantera barnens säkerhet utan tillsyn.

Föräldrarnas ansvar: Att komma överens med barnet om vilka dagar barnet går till klubben.

Barnets ansvar: Att gå direkt till klubben efter skoldagens slut och meddela ”nu är jag här”, ”nu går jag till….” och ”nu går jag hem”, genom att kryssa i på listan.

Under ht 2017 kommer vi att ha olika aktiviteter som en del av klubbverksamheten. Utöver öppen fritidsverksamhet erbjuder skolan Ditt barn möjlighet att delta i olika eftermiddagsklubbar. Anmälan till klubbarna förnyas varje höst utifrån barnens intressen och utbud. Ni kommer att få information om vilka klubbar som erbjuds och intresseanmälan till dessa vid skolstarten.

Pia Lundgren

Frånvaroanmälan / poissaoloilmoitus

Det är viktigt att du meddelar om ditt barn inte kommer. Vänligen se ovanstående avdelningsnummer.

Vid frågor kan du mejla till Pia Lundgren på pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu.