Fritidshemmets och klubbens lovinformation

För att kunna ordna omsorg för de barn som verkligen behöver tillsyn efter kl 15.30 vid APT möten, under planeringsdagar, efter 16.00 vid aftnar/dag före helgdag, skall detta alltid anmälas separat via mejl till pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu, senast en vecka före gällande datum.

Obs! Om behovet skulle ändras, skall även detta meddelas i god tid per mail till Pia så att resurser kan anpassas.
Vänligen skriv upp datumen och respektera att omsorgen vid dessa tillfällen kommer att anpassas efter antalet anmälda barn.

Här följer datum för Höstterminens APT möten då Fritidshemmet stänger kl:15:30

• V.39 Måndagen den 24.9
  • V.43 Torsdagen den 25.10
  • V.47 Onsdagen den 21.11
  • V.50 Tisdagen den 11.12

Här följer information gällande höstterminens lov och aftnar/dag före helgdag

Höstlov v. 44 måndag 29.10 – fredag 2.11

Obs! Fredagen 2.11 stänger fritidshemmet 16.00!

Skolavslutning fredagen den 21.12

Jullov startar lördagen den 22.12 – 2018 sträcker sig till måndagen 7.1 – 2019

V. 52 har Fritidshemmet således öppet torsdag 27.12 och fredag 28.12

V.1 har Fritidshemmet öppet onsdag 2.1 torsdag 3.1 fredag 4.1

Måndagen den 7.1 är fritidshemmet stängt p.g.a. planeringsdag.

Fotboll, Boxcirkel/fys, Band, Robotverkstad

Bild, Filmklubb, Parkdag

Gitarrkurs

Spa/Yoga, Kockskola, Klubben, Speldag, Frimärksklubben

Leksaksdag, Speltimme, Snickarverkstad, Parkutflykt, Filmklubben

Information om förändring av maxtaxa

Den 29 januari 2018 kommer kommunfullmäktige besluta om förändring av maxtaxa för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i staden. Det vill säga föräldraavgiften som vårdnadshavarna betalar.

Det innebär att inkomsttaket indexregleras och höjs till 46 080:-. per månad,

De ny avgiftsnivåerna hittar ni på Skolverkets hemsida Länk maxtaxa

Förändringen kommer att gälla från den 1 februari 2018. Maxtaxan gäller både för kommunala och fristående förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg.

Om föräldrar har frågor om maxtaxan är de välkomna att vända sig till stadens Kontaktcenter på 08-508 00 508 eller forskola@stockholm.se

Fakturering av förskole- och fritidsavgifter

Vid frågor angående förskole- och fritidsfakturering samt ändrade inkomstuppgifter

faktura@sverigefinskaskolan.eu alternativt då via post till:

Sverigefinska skolan i Stockholm AB

Esikoulun ja vapaa-ajankodin laskutus

Esikoulun ja vapaa-ajankodin laskutukseen liittyvät kysymykset

faktura@sverigefinskaskolan.eu tai postitse:

Credité Consulting AB

Information om Sverigefinska skolans fritidsverksamhet

Öppettider: 6.30 – 17.30

Morgonomsorg: Från kl. 6.30 börjar morgonomsorg för år F-3 i fritidshemsavdelningen Draken (gröna rummet).
Frukost 7.00 -7.30
8.00 Utevistelse för alla 1-3 och 3-5 elever tills skolan börjar

Stängningsrutiner: Barnen från alla avdelningar samlas i Rävlyan kl 17.00. Stängning i Rävlyan 17.30. Dagen före helgdag/helgdagsaftnar stänger fritidshemmet kl. 16.00.

Telefon: Fritidshem 08-545 538 65

pl 300

Förskoleklass: 076-083 76 82

Rävlyan: klasserna 1AB 076-424 07 39, 2AB 076-081 83 75

pl 200

3AB fritids 072-001 57 97

Klubben 076-415 48 40

Fritidshemsavgifter: Stockholms stads maxtaxa gäller. Credité 08-409 09 446

Lovverksamhet: Fritidshemmet har öppet om inte annat har meddelats.

Kontaktpersoner:

Biträdande fritidshemschef,

Pia Lundgren, 070-090 72 17

pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu

Info om Sverigefinska skolans fritidsklubb

Alla barn som deltar i fritidsverksamhet eller någon av klubbarna är inskrivna i klubben. En skriftlig anmälan måste göras. Hemvisten för öppna fritidsverksamheten är lilla matsalen.

Hemvistens öppettider:

måndag – fredag: skolslut – 17.00

Avgift: 500;-/månad

200,-/månad vid anmälan till en klubbaktivitet/ vecka om barnet inte deltar i det öppna fritidsverksamhet

Uppsägningstid: 1 månad

Barn som redan är inskrivna i öppen fritidsverksamhet, har sin placering kvar till slutet av åk 6 om inte platsen sägs upp skriftligen av föräldrarna.

Syfte med den öppna fritidsverksamheten: Att barnen har en trygg mötesplats efter skolan med vuxentillsyn och möjlighet att prova på olika aktiviteter

Innehåll i verksamheten: Spela spel, pingis, lyssna på musik, pyssel, läxläsning, utvistelse.

Måltider: Under skoldagar serveras mellanmål. Under loven serveras både lunch och mellanmål.

Personalens ansvar: Att ha kontroll på vilka barn som är närvarande i klubben och var de befinner sig. Barnen får inte vistas på skolgården utan vuxen, eftersom vi inte kan garantera barnens säkerhet utan tillsyn.

Föräldrarnas ansvar: Att komma överens med barnet om vilka dagar barnet går till klubben.

Barnets ansvar: Att gå direkt till klubben efter skoldagens slut och meddela ”nu är jag här”, ”nu går jag till….” och ”nu går jag hem”, genom att kryssa i på listan.

Under ht 2017 kommer vi att ha olika aktiviteter som en del av klubbverksamheten. Utöver öppen fritidsverksamhet erbjuder skolan Ditt barn möjlighet att delta i olika eftermiddagsklubbar. Anmälan till klubbarna förnyas varje höst utifrån barnens intressen och utbud. Ni kommer att få information om vilka klubbar som erbjuds och intresseanmälan till dessa vid skolstarten.

Pia Lundgren

Frånvaroanmälan / poissaoloilmoitus

Det är viktigt att du meddelar om ditt barn inte kommer. Vänligen se ovanstående avdelningsnummer.

Vid frågor kan du mejla till Pia Lundgren på pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu.