Gå till innehåll

Fritidshemmet och klubben

Elever i förskoleklass tom år tre kan gå på fritids.

Fritidshemmet och klubben använder sig av plattformen V-klass för närvaro och information om verksamheten.

För att kunna ordna omsorg för de barn som behöver tillsyn efter kl 15.30 vid APT möten, under planeringsdagar, efter 16.00 vid aftnar/dag före helgdag, skall detta alltid anmälas separat via mejl till pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu

minst 2 veckor före gällande datum.

Obs! Om föranmälda behov skulle ändras, skall även detta meddelas i god tid per mail till Pia så att resurser kan anpassas.

Vänligen skriv upp datumen och respektera att omsorgen vid dessa tillfällen kommer att anpassas efter antalet anmälda barn.

Aktiviteter

Aktiviteter som fritidshemmet och klubben erbjuder förankras tillsammans med eleverna  utifrån deras intressen och önskemål vid varje terminsstart. Utbudet kan se olika ut från år till år.

Fakturering av förskole- och fritidshemsavgifter

Vid frågor angående förskole- och fritidsfakturering samt ändrade inkomstuppgifter

faktura@sverigefinskaskolan.eu alternativt då via post till:

Sverigefinska skolan i Stockholm AB

Esikoulun ja vapaa-ajankodin laskutus

Esikoulun ja vapaa-ajankodin laskutukseen liittyvät kysymykset

faktura@sverigefinskaskolan.eu tai postitse:

Credité Consulting AB

Information om Sverigefinska skolans fritidsverksamhet

Verksamheten har öppet måndag - fredag: 6.30 - 17.30

Vid vanliga skoldagar och vid lov om inte annat har meddelats.

Telefonnummer till de olika verksamheterna:

förskoleklasserna: 070-7841350

team ettorna: 070-7841351

team tvåorna: 0707841352

team treorna: 070-7841353

team klubben: 070-7841354

Fritidshemsavgifter: Stockholms stads maxtaxa gäller.

Lovverksamhet: Fritidshemmet har öppet om inte annat har meddelats.

Kontaktpersoner:

Biträdande fritidshemschef:

pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu

Info om Sverigefinska skolans fritidsklubb

Alla barn som deltar i fritidsverksamhet eller någon av klubbarna är inskrivna i klubben. En skriftlig anmälan måste göras.

Hemvistens öppettider:

måndag - fredag: skolslut – 17.00

Avgift: 500;-/månad. Kan variera p.g.a. folkbokföringskommun.

200,-/månad vid anmälan till en klubbaktivitet/ vecka om barnet inte deltar i det öppna fritidsverksamhet

Uppsägningstid: 1 månad

Barn som redan är inskrivna i öppen fritidsverksamhet, har sin placering kvar till slutet av åk 6 om inte platsen sägs upp skriftligen av föräldrarna.

Syfte med den öppna fritidsverksamheten: Att barnen har en trygg mötesplats efter skolan med vuxentillsyn och möjlighet att prova på olika aktiviteter

Måltider: Under skoldagar serveras mellanmål. Under loven serveras både lunch och mellanmål.

Föräldrarnas ansvar: Att komma överens med barnet om vilka dagar barnet går till klubben.

Barnets ansvar: Att gå direkt till klubben efter skoldagens slut och meddela ”nu är jag här”, ”nu går jag till….” och ”nu går jag hem”, genom V-klass.

Utöver öppen fritidsverksamhet erbjuder skolan Ditt barn möjlighet att delta i olika eftermiddagsklubbar. Anmälan till klubbarna förnyas varje höst utifrån barnens intressen och utbud. Ni kommer att få information om vilka klubbar som erbjuds och intresseanmälan till dessa vid skolstarten.

Pia Lundgren

Frånvaroanmälan

Det är viktigt att du meddelar om ditt barn inte kommer.

Då fritidshemmet använder sig av plattformen Vklass, ska frånvaro under lov meddelas via Vklass istället för Adelanet som gäller under skoldagar.
Lovnärvo skrivs in på angivna datum via Vklass.

Vid frågor kan du mejla till Pia Lundgren på pia.lundgren@sverigefinskaskolan.eu.